2018. január 25., csütörtök

CARPACCIO DE BOEUF

Nagy kedvenc, ha étterembe járunk egyike a számomra fogyasztható ételeknek.
Ennek ellenére nem kell feltétlenül étterembe menni, ha erre vágyik az ember, egy kis energia- és időráfordítással otthon is ízletesen elkészíthető.


Hozzávalók 4 főre, kb 600 gramm marhabélszín (kb 5-6 centi vastag legyen), fagyasztós zacsiba egy órára jégre küldjük, hogy szeletelhetően kemény legyen.
300 gramm rukkolát megmosunk és megszárítunk. 
1-2 citrom levét (ízlés szerint) összekeverünk 4-5 evőkanál olivaolajjal, val, borssal (AIP-ozók hagyják ki kezdeti fázisban, illetve borsikafűporral helyettesíthetik).
Egy nagyon éles, vékony pengéjű késsel leheletvékony szeleteket vágunk a húsból, majd 2 réteg Folpack között átlátszóságig nyújtófázzuk. 
A hússzeleteket tányérra helyezzük, megszórjuk a rukkolával, 50 gramm fenyőmag is mehet rá paleos verzióban (így még nem próbáltam), illetve zöldséghámozóval hajszálvékony szeletekre vágott parmezán ( ez meg ugye sem AIP-ba, sem WP-ba nem fér bele de a megengedő paleonál mehet). 


Sült hagymával és rukkolával

Jóétvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése